BAŞKANIN MESAJI

YİNE BERABERİZ


Baskanin Mesaji

SEVGİLİ SİTE SAKİNLERİMİZ

Uzun bir aradan sonra sizlere yeniden merhaba demenin sevincini yaşıyoruz. Yerküremizi saran PANDEMİ sebebiyle hepimizin hayat düzeni değişti. Birçok konuda yeniden değerlendirme ve planlama yapmak zorunda kaldık. En çok etkilenenler öğrenciler oldu. Okullarına gidemediler, uzaktan eğitim falan dense de yüz yüze eğitimin önemi bir başka. Bu arada tedbirleri önemsemeyenler oldukça fazla. Aman dikkat. Devletimizin ilgili kurumları tarafından açıklanan tedbirleri önemseyelim. Unutmayalım ki, hastane odalarında yatmaktansa evde kalmak çok daha iyidir.

HEP BİRLİKTE HAREKET EDERSEK VİRÜSLE MÜCADELEYİ KAZANABİLİRİZ

Başlangıçtan bu yana blok ortak alanlarımızı belli periyotlarda dezenfekte etmeye devam ediyoruz. Yeni aldığımız UVL cihazları ile de blok girişleri, asansör kabinleri ve ana giriş kapıları ile korkulukları daha sık aralıklarla dezenfekte etmeye başladık. Kullanmaya başladığımız yeni cihaz, ilacı çok ince zerreler halinde duman şeklinde ortama veriyor. İlaçlama şirketleri de bu şekilde yapıyor.

Günlük covit19 vaka sayılarının artmasıyla birlikte çocuk oyun alanlarını, kamelyaları ve bahçedeki masaları da belli zaman aralıklarında dezenfekte etmeye başladık.

Bazı komşularımız dezenfekte için kullandığımız ilacın ne olduğunu soruyorlar. Konunun uzmanları tarafından tavsiye edilen, virüsleri parçalamada etkili ve içeriğinde %50 oranında hidrojen peroksit ile yardımcı madde olarak gümüş colloidal bulunan KERSİA isimli bir ürün kullanıyoruz.

Her şey bir yana en etkili tedbir, lüzum etmedikçe dışarı çıkmamak, çıkmak durumunda kaldığımızda da maske, mesafe, hijyen ve temizlik kuralına uymak.

Blok giriş katlarındaki asansör kapılarına, elinizi kullanmadan ayağınızla açabileceğiniz bir aparat monte ettik. Böylece en sık kullanılan asansör kapısını, elle temas etmeden açabileceksiniz. Blok dış kapılarına da uygulamak istedik ancak dış kapılar çok ağır olduğu için tek ayakla herkesin açması mümkün olmadı.

Virüsle mücadelede en zayıf noktalarımızdan birisi de kullandığımız maskeleri rast gele ortak mahallere atmak. Bu maskeler tıbbi atık sınıfında olup en azından kapalı poşetler içerisine konarak çöpe atılmalı. Yoksa farkında olmadan hastalığımızı başkalarına bulaştırabiliriz. Asansör kabin aralığından boşluğa atılan maskelerin fotoğrafını görüyorsunuz yan tarafta, durum çok vahim. Bu manzara bilinçli insanların yapmaması gereken bir hatadır.

Çocuklar tedbirleri önemsemeden park ve bahçelerde saatlerce oynamaya, komşularımız kalabalık gruplar halinde parklarda oturmaya devam ediyor. Biz bu virüs denen illeti nasıl yeneceğiz ve nasıl korunacağız sevgili komşular.

Lütfen dikkat!!! Kaymakamlıktan ve muhtarlıktan aldığımız bilgilere göre bölgemizde ve sitemizde vakalar artmaya başladı. Önümüz sonbahar, mevsim hastalıkları kapımızda. Bütün bu tehlikeler karşısında daha duyarlı ve dikkatli olmamız lazım öyle değil mi?

BAZ İSTASYONU ANKETİ

Daha önceki yazımızda konuyu detaylı yazarak sitemiz çapında bir anket çalışmasına başlamıştık. Komşularımızdan baz istasyonu yapılsın diyenler olduğu gibi yapılmasın diyenler de oldu. Anket çalışmamız devam ederken Beylikdüzü belediyesinden bir tebligat aldık. Bu tebligatta, Beylikdüzü belediyesi sınırları içerisinde baz istasyonu ve ATM yeri konusunda sadece belediyenin gösterdiği yerlere kurulum yapılabilir, bunun dışında bir ATM ve baz istasyonu yerine izin verilmeyecektir diyordu. Biz de konuyu belediyeye yazılı olarak aktardık. Bölgemizde haberleşmede oldukça sıkıntı yaşadığımızı bildirdik, takipçisi olacakları yönünde cevap aldık. Yani; yönetim olarak sitemiz içerisine baz istasyonu istesek de koyduramıyoruz. Belediye ile GSM şirketleri uygun yerlere yeni istasyon kurmak üzere anlaşacaklar. Biz yönetim olarak müracaat ettik, konudan muzdarip olan komşularımız belediyenin internet sayfasına konuyla ilgili şikayet yazarlarsa bize yardımcı olurlar. Sizlerden istediğimiz bu destek, lütfen yanlış anlaşılmasın. Konuyu başımızdan atmak değil kamuoyu baskısı oluşturmak için bu gerekiyor.

Belediye, ATM cihazları konusunda bizi sıkıştırmaya çalışıyor. Bu makineler yapı statüsündeymiş, her türlü yapı için belediyeye proje onaylatılıp bedeli ödenmek kaydıyla kurulabilirmiş. Her bir ATM için senelik 10.000TL bir bedel ödersek müsaade edeceklerini söylediler. Bizim zaten ortalama cihaz başına aldığımız bedel bu rakamın biraz üzerinde. Hukuk müşavirimiz konuyu araştırıyor. Belediyeler sinekten yağ çıkarmanın peşine düşmüşler.

BAHÇELERDEKİ SIKINTILARIMIZ

Kıymetli komşularımız,

Her site sakini bahçelerden ve parklardan istifade etme hakkına sahiptir. Ortak alanlar hepimizindir. Ancak bahçelerde bulunan banklar ve masalar oturmak için olup üzerinde tepinmek için değildir. Delikanlım masaya oturup banklara ayakları ile basıyor. Biraz sonra bir başka sakinimiz o ayakla basılmış banka gelip oturuyor. Yediğimiz kuruyemiş ve çekirdeklerin kabukları ve bakkaldan alınan içeceklerle abur cubur şeylerin ambalajları neden rast gele sağa sola atılır anlam veremiyoruz. Adım başı çöp kovası var. (Tabi onlar da sağlam bırakılmışsa) Bazı yaramazlar zevk alıyor çöp kovalarını ve aydınlatma direklerini devirmekten. Enerjisini boşaltmak isteyen delikanlı aydınlatma direğini var gücüyle sallayarak deviriyor ve bırakıp gidiyor. Maksat hasıl oldu, enerji boşaldı, gerisi önemli değil. Zarar ziyan ne olacak? Aidat ödüyoruz yapın, işiniz ne!!! Bu mantığı anlamak mümkün değil komşular. İnsan evindeki bir eşyayı zevk için kırar mı? Bahçelerimiz bizim evimizin büyük ve ortak kullandığımız odası gibi değil mi? Buralara sahip çıksak daha iyi olmaz mı? Bu yazıyı hazırlarken saha sorumlusu arkadaş bir fotoğraf gönderdi, yan tarafta paylaşıyoruz. Çocuk parkı etrafındaki sabit banklardan birini yerinden sökerek, yine çocuk parkındaki ters merdivenin üzerine çıkarıp bırakmışlar. Bu nasıl bir ruh halidir, bunu yapanlar nasıl bir terbiyeden geçmiştir takdir sizlerin.

Gençlerin yaptığı taşkınlıkları buraya yazmaya utanıyoruz. Konuşmalardaki kabalıklar, birbirleri ile gayri ahlaki münasebetler ve giyim kuşamdaki sınır tanımaz acaiplikler çok ileri seviyelere gitmiş durumda. Kimsenin kılık kıyafetine karışacak durumda değiliz ama içinde yaşadığımız toplumun değerlerine saygılı olmamız lazım diye düşünüyoruz. Kimi komşular bu durumlarda niçin müdahale etmediğimizi sorarken adeta bizi linç etmeye kalkıyorlar. Hele bir müdahale edin bakalım, çocuğun hareketi ne kadar yanlış olsa da ailesi derhal korumaya alıyor ve duymadığınız hakaret kalmıyor, pişman oluyorsunuz söylediğinize. Kime nasıl müdahale edeceksiniz? En çok ağırımıza giden de ‘senin maaşını ben ödüyorum sen kim oluyorsun’ tarzındaki konuşmalar. Unutmayalım ki, rızkı veren Allahü tealadır.

ÖNÜMÜZDEKİ SENE BLOK DIŞ CEPHE BOYA ÇALIŞMALARIMIZA KATKI PAYI İSTİYORUZ

Geçen sene başladığımız blok dış cephe tamirlerinde bir kademe atlayarak boyama işine başladık. Haziran başı itibariyle Yeşilyurt caddesine bakan cepheleri boyamaya başladık ve 3.ada sonuna geldik. Bu senenin bütçesi dâhilinde aldığımız boya yettiği kadar göz önündeki blokları boyamaya devam edeceğiz.

Kıymetli komşularımız,

Boya çalışmalarımıza geçmeden önce, kiracı komşularımızın bir endişesine açıklık getirmek istiyoruz. Her sene başında sizlere imza karşılığı dağıttığımız İşletme Projelerinde, Demirbaş ve Sabit Yatırım Giderleri başlığı altında bir şeyler yazıyor. Burayı biraz daha açmakta fayda var. Bu giderlerin kaynağı, sitemizde bulunan ve geliri kat maliklerine ait olan kapıcı dairelerinin kiraları, reklam ajansından elde edilen gelirler, ATM kiraları ve hurda satışından elde edilen gelirler toplamıdır. Site genelinde yapılan işlerde ev sahiplerinin ödemesi gereken demirbaş harcamalarımızı buradan yapıyoruz. Kiracı olan site sakinlerimiz bu konuda rahat olsunlar.

BOYA ÇALIŞMALARI BİR AN EVVEL BİTSİN, BİZİM BLOKLARIMIZ DA BOYANSIN

Blok dış cephelerinde şimdiye kadar yaptığımız tamir ve boya çalışmalarını Demirbaş ve sabit yatırım kaleminden devam ettirdik. Site genelinde kalan blokların boyama işini bu harcama kalemi ile devam ettirmek istersek yaklaşık 5 senede bitirebiliyoruz. Bu süre zarfında ilk boyanan yerler de yeniden kirlenmeye ve bozulmaya yüz tutuyor. Geriye kalan tamir ve boyanacak yerleri bir sezonda bitirmenin daha uygun olacağını düşünüyoruz. Bu konuda bizlere yardımcı olacağınızı ve anlayışla karşılayacağınızı umuyoruz. Bu kadar büyük bir projenin kat maliki katkısı olmadan bir sezonda bitirilmesi mümkün görünmüyor. Bunun için de, daire sahibi olan komşularımızdan, 2021 sene başından sene sonuna kadar DIŞ CEPHE BOYA KATKISI toplamayı düşünüyoruz. Toplanacak olan miktar, dairelere göre net hesaplanıp sizlere ayrıca duyurulacaktır. Daire sahipleri ister peşin, ister aylık taksitler halinde ödeyebilecek.

Çalışmaları tamamladığımızda sitemiz daha güzel ve değerli olacak inşaallah. Son zamanlardaki mülk değer artışına bir rüzgâr da biz katmış olacağız. Hedefimiz, güzel sitemizi layık olduğu değerlere taşıyabilmektir. Her zaman olduğu gibi bu konuda da desteklerinizi bizden esirgemeyin lütfen.

Sitemizin etrafını çevreleyen duvarları boyamaya başladık. Yürüme yolu ve Yeşilyurt Caddesi boyandı bitti. Diğer duvarları da kısa zamanda bitireceğiz.

Çocuk oyun gruplarında eskiyen, arızalanan bölümlerin tespitine başladık, çocuklarımız oyun oynarken bir kazaya uğramasın diye iyileştirmeler yapmayı planlıyoruz.

KÜÇÜK ÇOCUKLAR İÇİN BASKET POTALARI YAPTIK

Yönetimin yanındaki basket sahasında bir sakinimiz çocuğu ile basket oynuyordu. Çocuk 3-4 yaşlarında, babasının attığı potaya basket atamıyor haliyle üzülüyor. Çocuğun babası pencerede bizi görünce dedi ki, “çocukların basket atabileceği minyatür pota yaptıramaz mısınız?” Talep çok yerindeydi, derhal ölçüler alındı, sipariş verildi ve haftasına büyüklerin potalarının altına minyatür potaları monte ettik. Şimdi bu potalara basket atan çocukları görmenin zevkini yaşıyoruz.

ASANSÖRLERİMZİN FENNİ MUAYENESİNİ YAPTIRIYORUZ

Asansörlerimiz sürekli periyodik bakımdan geçtiği gibi, Beylikdüzü Belediyesinin yetkilendirdiği muayene şirketi tarafından da yıllık fenni muayeneye tabi tutuluyor. Dergi size ulaştığında bu seneki fenni muayeneleri 75 girişte tamamlamış oluyoruz. Kalanları da sene sonuna kadar zamanı geldikçe yaptıracağız. Asansörlerimize mavi etiket alınabilmektedir. Kimi komşularımız bu etiketin kullanıma uygun olmayan asansörlere yapıştırıldığını biliyorlarmış, yanlış bilgi. Asansör etiketlerini kısaca izah edecek olursak;

YEŞİL ETİKET, son asansör yönetmeliğine uygun olan asansörlere verilir.

MAVİ ETİKET, yapıldığı dönemin yönetmeliğine uygun, daha sonra ilave edilen iyileştirmelere uygun hale getirilmiş olan asansörlere verilir.

SARI ETİKET, tabi olduğu şartların bir kısmını taşımayan, geçici olarak kullanımına izin verilen, noksanların tamamlanması için verilen 30 gün süre sonunda tekrar muayene edilen ve yeni duruma göre değerlendirilen asansörlere verilir.

KIRMIZI ETİKET, kullanılması insan can ve emniyeti açısından sakıncalı görülüp, noksanları tamamlanıncaya kadar kullanım dışı bırakılan asansörlere verilir.

Sağlıklı ve huzurlu günler temenni ederiz efendim

Muzaffer İşcan

Site Yönetim Kurul Başkanı

DİĞER YAZILAR